Vanille kage
Vanillekage, som blandt andet blev brugt til regnbuestudenterkagen.
Ingredienser:
6 æg
375 gr. Sukker
312 gr. sigtet hvedemel
4 tsk. Bagepulver
2 tsk. Vanillesukker
Korn af 2 vanillestænger
2,5 dl. lunken mælk
62 gr. flydende margarine
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes tykt og skummende. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes, og blandes i sammen med vanillekorn. Mælk og flydende margarine blandes, og røres i dejen. Del dejen i 6 lige store portioner.Ca. 213 g portion, men vej selv dejen af og divider med 6. Hver portion farves med den ønskede pastafarve. Pas på at der ikke er farveklumper i, da det er MEGET tydeligt i det færdige resultat.
Hver bund skal bages i 20 min. på 200 grader.
Studenter Regnbuekage
Studenter regnbuekage som min datter og jeg lavede til hendes studenterfest hos hendes far.
Det er en vanillekage med hyldeblomstmousse, som er smurt op med hvid chokolade smørcreme.
Her er billeder fra da vi lavede kagen:
Her er billeder fra da vi lavede kagen:
Først blev dejen delt op i 4 skåle og farvet i 4 forskellige farver. I dette tilfælde gul, rød, grøn og lilla.
Her blev den så smurt op med hvid chokolade smørcreme, og dernæst blev den overtrukket med Wilton fondant.
Det færdige resultat af kagen indeni:
Her blev den så smurt op med hvid chokolade smørcreme, og dernæst blev den overtrukket med Wilton fondant.
Det færdige resultat af kagen indeni:
Rode kage
Kage til min søns 17 års fødselsdag. Han elsker sin computer og sit fjernsyn :)
Bladan kage med forskellige farver.
FCK kage
Kage til en FCK fan.
Drømmekage bunde med toblerone creme.
Sex & The City kage
Kagen som jeg lavede til min datter på hendes 19 års fødselsdag.
Chokoladekage med hvid toblerone creme.
Studenterkage
Min datter blev student her i sommer og hun skulle da have en studenterkage til hendes fest :)
Chokoladekage og red velvet kage med jordbærmousse.
Pølsehorn
For et par uger siden bagte min datter og jeg pølsehorn. Jeg ved godt at dette ikke lige er kager eller søde sager, men de er bare så lækre at jeg synes at jeg ville dele opskriften. Vi lavede en del almindelige med røde pølser, men udover dem lavede vi også fuldkorns pølsehorn med kyllingepølser. Vi fyldte også nogle af dem med ketchup og skinkestrimler. Mums!
Ingredienser (24 horn):
- 1 pakke gær
- 400g mel (Hvis du vil have fuldkorn, så skal du bruge 200g rugmel og 200g hvedemel)
- 2 dl mælk
- 50g smeltet margarine
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Bland gær og salt. Smelt margarinen. Bland det hele i en skål, og bland melen i. Ælt dejen. Lad den hvile i et lille stykke tid dernæst. Når den er færdig, så rul dejen ud i en cirkel og skær den ud som man skærer pizza ud. Læg pølsen på og rul dejen omkring. Pensel lidt mælk ovenpå, og drys lidt sesamfrø på (Disse kan man selvfølgelig også undlade!). Varm i ovnen indtil de er færdige, på 200 grader. Et fuldkorns pølsehorn med kyllingepølse indeholder 121 kalorier. Hvis du vælger dem med skinkestrimler og ketchup istedet, så har de kun 98 kalorier. Bon appetit!
Ingredienser (24 horn):
- 1 pakke gær
- 400g mel (Hvis du vil have fuldkorn, så skal du bruge 200g rugmel og 200g hvedemel)
- 2 dl mælk
- 50g smeltet margarine
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Bland gær og salt. Smelt margarinen. Bland det hele i en skål, og bland melen i. Ælt dejen. Lad den hvile i et lille stykke tid dernæst. Når den er færdig, så rul dejen ud i en cirkel og skær den ud som man skærer pizza ud. Læg pølsen på og rul dejen omkring. Pensel lidt mælk ovenpå, og drys lidt sesamfrø på (Disse kan man selvfølgelig også undlade!). Varm i ovnen indtil de er færdige, på 200 grader. Et fuldkorns pølsehorn med kyllingepølse indeholder 121 kalorier. Hvis du vælger dem med skinkestrimler og ketchup istedet, så har de kun 98 kalorier. Bon appetit!
Studenterkage
Lavede denne kage til en god veninde hvis datter også blev student i sommer. Pga varmen svedte fondanten en del.
Tøsekage
Fødselsdagskage jeg lavede til min mands niece som elsker pink og smykker, så selvfølgelig skulle hun have en pink kage :)
Svampet chokolade kage med rutebilcreme.
Jordbærtærte
Jordbær er noget som vi alle kendetegner ved sommer, og derfor er denne tærte især et stort hit om sommeren. Den smager rigtig skønt, og den forsvinder også rimelig hurtigt efter den er blevet bagt.
Ingredienser:
Mørdej:
- 100 g mel
- 100 g smør
- 50 g sukker
- ½ æg
Marcipanfyld:
- 100 g marcipan
- ½ dl piskefløde
Ingredienser:
Mørdej:
- 100 g mel
- 100 g smør
- 50 g sukker
- ½ æg
Marcipanfyld:
- 100 g marcipan
- ½ dl piskefløde
- 2 æg
- 100 g sukker
Top-fyld:
- 100 g sukker
Top-fyld:
- 300 g jordbær
- 2-3 spsk ribsgelé
- Evt. chokolade
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser til mørdej og ælt det sammen til en ensartet dej. Stil den dernæst på køl i 30 minutter. Hernæst puttes dejen i et tærtefad, prikkes med en gaffel og den forbages i en forvarmet ovn på 225 grader, i ca. 10 minutter.
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen, og rør dernæst marcipan samt piskefløde i æggesnapsen og kom det i den forbagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad hernæst afkøle. Kan eventuelt smørres med smeltet chokolade.
Læg 300 g halve jordbær ovenpå tærten. 2-3 spsk ribsgelé smeltet og fordeles over bærrene. Kan eventuelt serveres med flødeskum, creme fraiche eller is.
- 2-3 spsk ribsgelé
- Evt. chokolade
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser til mørdej og ælt det sammen til en ensartet dej. Stil den dernæst på køl i 30 minutter. Hernæst puttes dejen i et tærtefad, prikkes med en gaffel og den forbages i en forvarmet ovn på 225 grader, i ca. 10 minutter.
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen, og rør dernæst marcipan samt piskefløde i æggesnapsen og kom det i den forbagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad hernæst afkøle. Kan eventuelt smørres med smeltet chokolade.
Læg 300 g halve jordbær ovenpå tærten. 2-3 spsk ribsgelé smeltet og fordeles over bærrene. Kan eventuelt serveres med flødeskum, creme fraiche eller is.
Hjemmelavede Flødeboller
Disse er hjemmelavede flødeboller, hvoraf nogle af dem har lakridssmag og andre har jordbærsmag. Overtrukket med hvid og mørk chokolade. Bedre end dem som kan købes :)!
Ingredienser:
(Ca. 45 flødeboller)
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g æggehvide (Ca. 4 bægre pasteuriserede æggehvider)
- Mariekiks
Ingredienser:
(Ca. 45 flødeboller)
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g æggehvide (Ca. 4 bægre pasteuriserede æggehvider)
- Mariekiks
- 300 g chokolade
(Eventuelt palmin til chokoladen, så chokoladen fortyndes)
Fremgangsmåde:
Til guf koges vand og sukker op i et par minutter indtil lagen den er klar. Æggehviderne piskes samtidig let og sukkerlagen tilsættes langsomt imens der piskes. Guffet piskes i ca. 15 minutter ved middel hastighed, indtil det bliver helt stift. Tilsæt dernæst eventuelt smag eller farve efter eget valg. Guffen sprøjtes med en sprøjtepose på mariekiks (brugt som bunde). Flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 grader, og de afkøles inden de kan blive overtrukket med chokolade. For at få chokoladen ordentlig tynd så det bedre kan blive trukket over flødebollen, kan der her tilsættes en smule palmin.
After Eight Kage
Denne kage med smag af After Eight chokoladen har i lang tid været et hit her i hjemmet, og den smager fantastisk godt :)
Ingredienser:
Kage:
- 2 æg
- 300 g sukker
- 125 g smeltet margarine
- 4 spsk kakao
- 225 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 2½ dl mælk
Creme:
- ½ kop fløde (1 dl)
- 2½ kop flourmelis (300 g)
- Ca. 10 dråber pebermynte
Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes. Margarinen blandes i sammen med kakaoen. Mel, bagepulver, natron og salt blandes. Melblandingen og mælken kommes skiftevis i æggemassen. Bred dejen ud i en lille bradepande på 24x30 cm, som først er belagt med bagepapir. Bag kagen på næstnederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter.
Creme: Fløde, flormelis og pebermynte koges sammen og afkøles. Derefter smørres cremen på den bagte kage. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen.
God fornøjelse :)
Ingredienser:
Kage:
- 2 æg
- 300 g sukker
- 125 g smeltet margarine
- 4 spsk kakao
- 225 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 2½ dl mælk
Creme:
- ½ kop fløde (1 dl)
- 2½ kop flourmelis (300 g)
- Ca. 10 dråber pebermynte
Overtræk:
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Æg og sukker piskes. Margarinen blandes i sammen med kakaoen. Mel, bagepulver, natron og salt blandes. Melblandingen og mælken kommes skiftevis i æggemassen. Bred dejen ud i en lille bradepande på 24x30 cm, som først er belagt med bagepapir. Bag kagen på næstnederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter.
Creme: Fløde, flormelis og pebermynte koges sammen og afkøles. Derefter smørres cremen på den bagte kage. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagen.
God fornøjelse :)
Babsekage
Tilbage i februar lavede min niece, datter og jeg denne babsekage til en plastik kirurg. Processen til at få den lavet, så sådan her ud:
Det var en chokoladekage bunde og drømmekage bunde, med chokoladecreme og bær-symfonimousse imellem. Den blev opsmurt med PSC (Pamin SmørCreme).
Det færdige resultat endte med at se sådan her ud:
Det var en chokoladekage bunde og drømmekage bunde, med chokoladecreme og bær-symfonimousse imellem. Den blev opsmurt med PSC (Pamin SmørCreme).
Det færdige resultat endte med at se sådan her ud:
New York Kage
Kagen er lavet som en velkommen hjem kage til min datter efter hun havde været i New York.