Jordbærtærte

Jordbær er noget som vi alle kendetegner ved sommer, og derfor er denne tærte især et stort hit om sommeren. Den smager rigtig skønt, og den forsvinder også rimelig hurtigt efter den er blevet bagt.

Ingredienser:
Mørdej:
- 100 g mel
- 100 g smør
- 50 g sukker
- ½ æg
Marcipanfyld:
- 100 g marcipan
- ½ dl piskefløde
- 2 æg
- 100 g sukker
Top-fyld:
- 300 g jordbær
- 2-3 spsk ribsgelé
- Evt. chokolade

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser til mørdej og ælt det sammen til en ensartet dej. Stil den dernæst på køl i 30 minutter. Hernæst puttes dejen i et tærtefad, prikkes med en gaffel og den forbages i en forvarmet ovn på 225 grader, i ca. 10 minutter. 
Æg og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Riv marcipanen, og rør dernæst marcipan samt piskefløde i æggesnapsen og kom det i den forbagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad hernæst afkøle. Kan eventuelt smørres med smeltet chokolade. 
Læg 300 g halve jordbær ovenpå tærten. 2-3 spsk ribsgelé smeltet og fordeles over bærrene. Kan eventuelt serveres med flødeskum, creme fraiche eller is. 


Kommentarer

Kommenter indlægget her:

Navn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Hjemmeside:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0