Kærlighedssnitter
Opskrift (33 snitter):
350 g hvedemel
100 g flormelis
200 g smør
1 tsk bagepulver
1 æg
1/2 glas hindbærmarmelade
Bland mel, flormelis og bagepulver i en skål. Smørret skæres i tern og smuldres i. Til sidst tilsættes ægget og der æltes til dejen er glat og smidig. Lad dejen køle af i køleskab i cirka 30 minutter.
Ovnen tændes på 200 grader.
Dejen rules ud på et godt melet bord og der udstikkes små kager. De små snitter bages ca. 8 minutter.
Lad dem køle af, og put så lidt marmelade på den ene kage og sæt den fast med en uden marmelade. Tilføj dernæst glasur ovenpå kagen og de frysetørrede bær.
350 g hvedemel
100 g flormelis
200 g smør
1 tsk bagepulver
1 æg
1/2 glas hindbærmarmelade
Bland mel, flormelis og bagepulver i en skål. Smørret skæres i tern og smuldres i. Til sidst tilsættes ægget og der æltes til dejen er glat og smidig. Lad dejen køle af i køleskab i cirka 30 minutter.
Ovnen tændes på 200 grader.
Dejen rules ud på et godt melet bord og der udstikkes små kager. De små snitter bages ca. 8 minutter.
Lad dem køle af, og put så lidt marmelade på den ene kage og sæt den fast med en uden marmelade. Tilføj dernæst glasur ovenpå kagen og de frysetørrede bær.
Hindbær Cheesecake
Opskrift:
Bund:
75g smør
150g digestive kiks
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. Det blandes dernæst i det smeltede smør. Fordel blandingen i en springform og stil den koldt.
Fyld:
4 blade husblas
200g flødeost natural
2 dl cremefraiche 18%
1 vanillestang
100-150g flormelis
2.5 dl piskefløde
Skræl + saft fra en citron
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør forsigtigt flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen, flormelis og citronskræl sammen. Pisk fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet, og smelt det i citronjuicen. Køl husblas+citron lidt af, og bland det dernæst med cremen. Hæld det til sidst over digestive bunden og put det hele på køl i et par timer.
Gelé:
2 dl hindbær saft
½ dl vand
4 blade husblas
Sæt husblas i blød i 5 minutter. Hæld hindbærsaften og vandet i en gryde, og varm det op. Vrid husblas for vandet, og smelt det i hindbærsaftevandet. Lad det køle lidt af, og hæld det så ovenpå din ostekage. Lad det stå i køleskabet i et par timer - Og så voíla, nyd din lækre hindbær cheesecake!
Bund:
75g smør
150g digestive kiks
Smelt smørret. Kiksene kommes i plastpose og knuses med en kagerulle. Det blandes dernæst i det smeltede smør. Fordel blandingen i en springform og stil den koldt.
Fyld:
4 blade husblas
200g flødeost natural
2 dl cremefraiche 18%
1 vanillestang
100-150g flormelis
2.5 dl piskefløde
Skræl + saft fra en citron
Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør forsigtigt flødeost, cremefraiche, vanillekorn fra stangen, flormelis og citronskræl sammen. Pisk fløden og bland det i resten af cremen. Træk husblasen op af vandet, og smelt det i citronjuicen. Køl husblas+citron lidt af, og bland det dernæst med cremen. Hæld det til sidst over digestive bunden og put det hele på køl i et par timer.
Gelé:
2 dl hindbær saft
½ dl vand
4 blade husblas
Sæt husblas i blød i 5 minutter. Hæld hindbærsaften og vandet i en gryde, og varm det op. Vrid husblas for vandet, og smelt det i hindbærsaftevandet. Lad det køle lidt af, og hæld det så ovenpå din ostekage. Lad det stå i køleskabet i et par timer - Og så voíla, nyd din lækre hindbær cheesecake!