Hjemmelavede Flødeboller

Disse er hjemmelavede flødeboller, hvoraf nogle af dem har lakridssmag og andre har jordbærsmag. Overtrukket med hvid og mørk chokolade. Bedre end dem som kan købes :)!

Ingredienser:
(Ca. 45 flødeboller)
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g æggehvide (Ca. 4 bægre pasteuriserede æggehvider)
- Mariekiks
- 300 g chokolade 
(Eventuelt palmin til chokoladen, så chokoladen fortyndes)
 
Fremgangsmåde:
Til guf koges vand og sukker op i et par minutter indtil lagen den er klar. Æggehviderne piskes samtidig let og sukkerlagen tilsættes langsomt imens der piskes. Guffet piskes i ca. 15 minutter ved middel hastighed, indtil det bliver helt stift. Tilsæt dernæst eventuelt smag eller farve efter eget valg. Guffen sprøjtes med en sprøjtepose på mariekiks (brugt som bunde). Flødebollerne bages i ca. 5 minutter ved 180 grader, og de afkøles inden de kan blive overtrukket med chokolade. For at få chokoladen ordentlig tynd så det bedre kan blive trukket over flødebollen, kan der her tilsættes en smule palmin. 


Kommentarer

Kommenter indlægget her:

Navn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Hjemmeside:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0